CONSMEMA_Smederij_in_Hattem-6

Historie

In 1924 richt de heer Van Veen sr. in Hattem Consmema B.V. op. Wat begint als een simpele smederij, groeit in de jaren 60 en 70 uit tot een lasbedrijf voor onderhoud aan baggerschepen en omvangrijke staalconstructies.
 
Midden jaren 70 verhuist Consmema naar een nieuw bedrijfspand op bedrijventerrein ’t Veen. In de periode daarna groeit zowel het aantal klanten (in diverse sectoren) als het machinepark. Consmema start met de toelevering van componenten aan de machine- en apparatenbouw, betonmallen voor de prefab betonindustrie, podia voor de NOB en diverse andere projecten op maat.
 
De jaren 90 zijn voor Consmema zeer succesvol. In deze hoogtijdagen – met klanten als Scania en Wärtsilä – heeft Consmema 45 medewerkers in dienst en investeert de firma behoorlijk in productiemiddelen.

Consmema, 2005-2017

Door een gebrek aan opvolging binnen de familie Van Veen neemt de huidige eigenaar Johan Kooij het bedrijf Consmema in 2005 over. De eerste jaren na de overname ligt de focus op omzetvergroting, professionalisering van de organisatie en vervanging van het verouderde machinepark.

 

In 2006 voert Consmema een nieuw projectadministratiesysteem in, waarna diverse certificeringen volgen: ISO-9001 (in 2009) en ISO-3834 (in 2014). In 2012 neemt Consmema de firma Rothi uit Heerde over, een toeleverancier van verspanende bewerkingen.

 

Eind 2015 wordt KTB-Machinery opgericht om de oplevering van turn-key projecten in de machinebouw een flinke boost te geven. De toegevoegde waarde van KTB-Machinery is de kennis van en ervaring in compleet geautomatiseerde productielijnen inclusief besturingen. Met een pragmatische aanpak, ‘out of the box’ oplossingen en projectmanagement sluit KTB Machinery naadloos aan bij Consmema en Rothi.

Consmema, 2017-heden

In januari 2017 wordt de eerste paal geslagen van ons huidige bedrijfspand op Bedrijvenpark H2O in Hattemerbroek. Het is een mijlpaal voor de gehele Machinery Group, waar Consmema samen met Rothi en KTB-Machinery inmiddels deel van uitmaakt. De drie bedrijven werken sinds eind 2017 onder één dak en beschikken gezamenlijk over een enorme productieruimte.