Een sterk partnership

WBL-vervoer-4-1

Totaalontzorger voor hydrodynamische en hydraulische onderzoeksfaciliteiten

Als onderzoeksinstituut voor hydrodynamica en maritieme technologie beschik je over diverse onderzoeksfaciliteiten om modeltesten, simulaties, metingen en trainingen uit te voeren. Van binnenvaart-, diepwater-, vacuüm- en hogesnelheidstanks tot offshore-, zeegangs- en manoeuvreerbassins en wellicht een cavitatietunnel. Heb je nieuwbouw- of ombouwplannen op dit gebied? Bij VSE Industrial Automation en Consmema ben je aan het juiste adres. Samen realiseren wij de juiste oplossing voor jullie specifieke uitdaging zodat jullie het beste rendement kunnen behalen en klanten nu en in de toekomst optimaal kunnen bedienen.

Bewezen kwaliteit en innovatie

Van de mechanica tot de automatisering. Als totaalpartner ondersteunen wij overal ter wereld maritieme en scheepsbouwkundige onderzoeksinstellingen bij hun onderzoeksprojecten. Voor diverse klanten hebben wij state-of-the-art hydrodynamische en hydraulische onderzoeksfaciliteiten geleverd. Onze jarenlange ervaring maakt ons tot een betrouwbare partner op dit gebied.

Vakmanschap, perfect geïntegreerd!

Onder meer een feilloos werkende sleepwagen bestaat uit een gedegen mechanische constructie in combinatie met een nauwkeurige, up-to-date besturing. In beide disciplines zijn wij dé expert van Nederland. Mechanische engineering, constructie en assemblage van oplossingen in (roestvast) staal en aluminium zijn de expertise van Consmema. VSE Industrial Automation verzorgt de engineering en implementatie van high-end besturings- en motion control-oplossingen. Samen leveren wij maatwerk voor onder meer golf- en stromingsgoten, sleepwagens en tal van andere onderzoeks- en proeffaciliteiten. Waarbij we de mechanica en het besturingsgedeelte naadloos met elkaar integreren.

Van a tot z betrokken

Opdrachtgevers betrekken ons in een vroeg stadium bij hun projecten. Wij denken actief mee, schakelen snel en leveren onze projecten turnkey op. Door onze stevige relaties met gerenommeerde leveranciers borgen wij korte doorlooptijden in combinatie met de hoogste kwaliteit. Als partner voor onderhoud en service houden wij de onderzoeksfaciliteiten van onze klanten ook na de inbedrijfstelling in optima forma!

Tevreden opdrachtgevers

In binnen- en buitenland hebben wij diverse klanten tot volste tevredenheid geholpen met de nieuw- of ombouw van hun onderzoeksfaciliteiten. Zo schakelde MARIN ons in voor het retrofitten van meerdere sleepwagens. Ook bouwden wij voor MARIN een nieuwe aluminium sleepwagen voor het uitvoeren van geluidsmetingen en offshore proeven. Hij kan razendsnel accelereren, waarna hij op gecontroleerde wijze weer tot stilstand wordt gebracht. Momenteel zijn we betrokken bij de bouw van een nieuwe sleepwagen voor het Maritiem Onderzoekscentrum Oostende.

Consmema: specialist in complexe metaalwerken

Als onderdeel van The Machinery Group levert Consmema hoogwaardige producten en oplossingen in (roestvast) staal en aluminium. In 2025 vieren wij ons 100 jarig bestaan. Ons multidisciplinaire specialistenteam creëert slimme, solide antwoorden op de complexe vraagstukken van onze klanten. Wij bouwen onze mechanische constructies volledig in eigen huis en voeren bouwkundige aanpassingen door op locatie bij klanten. Als allround partner beheersen wij het gehele proces van engineering tot productie, montage, service en onderhoud. We staan bekend om onze pragmatische, klant- en oplossingsgerichte aanpak. Naast onderzoeksinstellingen bedienen wij opdrachtgevers uit de prefab betonindustrie, machine- en apparatenbouw en de on- en offshore-industrie. Onze dienstverlening bestaat uit de 3D-engineering en productie van complexe lasconstructies, plaatbewerking, constructiewerk en verspanende bewerkingen. Geen project is ons te klein of te groot!

VSE Industrial Automation: motion is our drive

Als industrieel automatiseerder en motion control specialist realiseren wij al bijna 50 jaar technische huzarenstukjes voor opdrachtgevers uit de industrie, de infrastructuur, de bouw- en onderzoekswereld. Onze besturingen voor installaties en machines zijn nauwkeurig, energie-efficiënt en uiterst betrouwbaar. Ook veiligheid en cybersecurity hebben onze volle aandacht. Daartoe werken wij uitsluitend met software van ’s werelds grootste en meest gerenommeerde technologieleveranciers. Voor hydrodynamische en hydraulische onderzoeksfaciliteiten geven wij de voorkeur aan technologie van Siemens: SIMOTION D voor de besturing en SINAMICS S120 voor de aandrijving.

Voor meer informatie: www.vse.nl/consmema